vraag offerte aan
Wij werken o.a. met: De Ploeg Stoffen
Gabriel Stoffen
GELDERLAND
Hulshof Leder
Keymer Stoffen
Kvadrat Stoffen
LEOLUX
Nico Pessers Kaatsheuvel Leder
Romo Stoffen

LeoLux

Leolux staat voor eigenzinnige design meubelen. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd, waarbij ambacht en hightech samenkomen. De Leolux meubelcollectie bestaat uit banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamerstoelen, eetkamertafels, salontafels en poufs. Leolux heeft haar meubelcollectie opgebouwd in drie sfeersegmenten, elk met een eigen karakter. De design meubelen in het segment Sculptures hebben een internationaal onderscheidend design. De Roots meubelen zijn modern vormgegeven leefmeubelen. Het Silver segment is vertrouwd design met een extra hoog comfort. Zo kiest u binnen een veelzijdige collectie toch gemakkelijk uw eigen stijl.

De geschiedenis van Leolux

In 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek (ZNC) opgericht, een fabriek die later bekend zal worden als Leolux.

In 1948 kopen de broers Jan en Ton Sanders het kleine fabriekje, waar klassieke meubelen gemaakt worden. Enkele jaren later kiezen ze voor een moderne lijn, onder invloed van het Deense en Italiaanse design. De moderne meubelen krijgen de naam Leolux: de luxe (moderne) meubelen van de fabriek met de leeuw (Leo) in het logo.

Het eerste Design Center

In 1964 vestigt Leolux een eigen "showroom" in het hart van Nederland. Leolux wordt een begrip en een serieuze speler in de moderne meubelmarkt.

In 1981 neemt een volgende generatie het roer over: Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen de nieuwe directie. Hun koers leunt op het gedachtegoed van hun voorgangers, zij het met een geheel eigen interpretatie.


history-02

De tweede generatie

Leolux krijgt een herkenbaar gezicht: de meubelen zijn opvallend en onderscheiden zich in kleur, kwaliteit en comfort. Advertenties, fotografie en beursstands wijken af van de norm. Het bedrijf breidt zijn werkterrein uit en groeit sterk op basis van de opgebouwde kennis en kunde.

Technische voorsprong

Innovatie en functionaliteit worden steeds belangrijker. Elektronica doet zijn intrede in het meubeldesign. In 1997 realiseert Leolux samen met Philips "Plugged Furniture", meubelen en audiovisuele apparatuur ineen. In die zelfde periode presenteert Leolux de eerste elektrisch verstelbare banken en fauteuils.
 

Nieuwe directie

De nieuwe eeuw gaat roerig van start. Na een voortvarend begin krijgt de economie het lang zwaar te verduren en Leolux moet alle zeilen bijzetten. “De wereld vol mooi en bijzonder” zorgt dat Leolux de aandacht op zich vestigt. Ondertussen werken de eigenaren aan hun opvolging.


Johan van Beek draagt eind 2004 zijn werkzaamheden als directeur over, Jeroen Sanders trekt zich met ingang van 2009 in de coulissen terug. Maar voor het zover is, realiseren ze hun droom: bezoekerscentrum Via Creandi opent zijn deuren in een nieuw pand dat onder architectuur is gebouwd.

Het nieuwe management gaat voortvarend aan de slag met het bedrijf dat inmiddels 75 jaar bestaat en zich tot doel heeft gesteld de wereld van het zitten steeds weer een beetje mooier te maken.

Dat die opzet slaagt, blijkt uit de design awards die jaar na jaar worden toegekend aan de eigenzinnige Leolux producten. Met de kernwaarden van het familiebedrijf hoog in het vaandel, kiest de nieuwe directie zijn eigen ambitieuze designdoelen: de sterke groei van Leolux in de kernlanden en wereldsteden, met authenticiteit, ambacht en innovaties als belangrijkste wapens.
 

Meer weten over de geschiedenis van Leolux?

Ter gelegenheid van het 75-jarige Leolux jubileum heeft Leolux een het boek "Talenten" uitgegeven (Auteur: Harry de Groot, 212 pagina's). Bestel hier.Copyright 2024 Meubelatelier den Hartog | Contact