vraag offerte aan
Wij werken o.a. met: De Ploeg Stoffen
Gabriel Stoffen
GELDERLAND
Hulshof Leder
Keymer Stoffen
Kvadrat Stoffen
LEOLUX
Nico Pessers Kaatsheuvel Leder
Romo Stoffen

Hulshof

Hulshoff is een van de grootste en modernste producenten van hoogwaardig zitleder in Europa.
Zij stemt de specifieke eigenschappen van het leer perfect af op het uiteindelijke gebruiksdoel voor Home/Office Furniture.
Duurzaamheid, uitstraling, zitcomfort en assortimentbreedte van haar leer evenals de milieusparende productie zijn optimaal.
 

Historie

Koninklijke Hulshof uit het Achterhoekse Lichtenvoorde is opgericht in 1876 en komt  voort uit Hulshof Vleeswaren BV (1847), waarvan de oudste zoon de huiden van de geslachte runderen moest looien.

Het uitbreken van de eerste wereldoorlog (1914-1918) had gevolgen voor de aanvoer vanuit het buitenland afkomstige looistoffen. Om niet afhankelijk te zijn van oorlogsperikelen werd in 1916 besloten zelf looistoffen te gaan maken. In de in 1918 gebouwde nieuwe fabriek, inclusief de geïntegreerde extractfabriek, ontstond broei die de gehele fabriek in as legde.

In 1972 vond de overschakeling plaats van het stijve schoenleer dat in halve huiden werden geproduceerd, naar het soepele meubelleer met huiden van gemiddeld 5,8 m2 groot. In 1976 kreeg het toenmalige Hulshof's Verenigde
 

Fabrieken het predikaat  "Koninklijk".

In 1993 werd in het zuidoosten van Amerika, waar de meubelindustrie geconcentreerd is, de dochteronderneming Hulshof USA opgericht. Het bedrijf groeide in 3 jaar uit haar jasje, waardoor in 1997 besloten werd een groter pand met voldoende kantoor en magazijn ruimte te bouwen. En wel in het hart van de meubelindustrie, in Hickory N.C.

De speciale Hulshof bedrijfscultuur samengevat in "het Achterhoekse management model" brengt Hulshof jaarlijks tot bijzondere prestaties zoals een laag ziekteverzuim en lage faalkosten. De directeur, Herman Hulshof, werd mede daardoor in 1995 uitgeroepen tot "manager van het jaar". Het bedrijfsbeleid heeft zich de laatste 10 jaar steeds gericht op het
 
vergroten van de toegevoegde waarde door innovatie. Een uitvloeisel daarvan is de fabricage van proteïne uit de onderhuid, ook wel splithuid genaamd. Dit product wordt in kleine hoeveelheden toegevoegd bij de productie van vleeswaren vanwege haar unieke structuur verbeterende eigenschappen. Hulshof looierij heeft veterinaire erkenning “NL 7376” waarmee wordt voldaan aan EG Verordening 1774/2002 (dierlijke bijproducten).

Deze innovatieve ontwikkeling leidt in 1998 tot het oprichten van de dochteronderneming Hulshof's Proteïn Technologies B.V. HPT heeft veterinaire erkenning “NL 7985”waarmee wordt voldaan aan EG Verordening 853/2004 (collageen van dierlijke oorsprong).

Vanaf de 80-er jaren bleef het bedrijf groeien met een gemiddelde productiestijging van meer dan 10% per jaar. De kracht van Hulshof is de combinatie van een zeer stabiel productieproces (ISO 9001:2000), een team van productontwikkelaars veelal in samenwerking met de klant en dit alles gekoppeld aan een wereldwijde marketing en verkoop aan uitsluitend de top van de meubelindustrie.

De verkoop groeit in 2001 naar 1.250.000 m2 en in 1994 wordt een vergunning verleend voor een verdere capaciteitsuitbreiding tot 2.000.000 m2. Om deze verdere uitbreiding te realiseren is een ecologische zuiveringsinstallatie gebouwd, die een uiterst hoog zuiveringsrendement koppelt aan biogasproductie, minimale slibhoeveelheden en recycling van zwavel.

Groei en uitbreiding dwongen Hulshof in 2001 tot de bouw van een nieuw kantoorpand.

Bewust heeft de architect een einde willen maken aan het traditionele imago van dit zo innovatieve bedrijf, en creëerde zodoende een hypermodern gebouw, dat tevens de open cultuur in het bedrijf uitstraalt die mede bepalend was voor het succes.

Meer informatie

Website Hulshof
Copyright 2024 Meubelatelier den Hartog | Contact